wielershirt laten makenEen custom wielershirt laten maken.

Fietsshirt korte mouw.

 

Het custom wielershirt met korte mouw is waar het allemaal om draait. Samen met de wielerbroek of bib short (fietsbroek met bretels) is het fietsshirt het meest verkochte item bij het laten maken van fietskleding.

Het bedrukte fietsshirt heeft drie achterzakken welke aan de bovenzijde aangetrokken worden door een elastische band. Deze band geeft ook een taille aan het fietsshirt. Het fietsshirt is opgebouwd uit verschillende panden wat de voorzijde, achterzijde en zijkanten van het shirt aan elkaar doet verbinden. De hoeveelheid panden in een fietsshirt zegt iets over de pasvorm. De wijze waarop deze panden in het wielershirt aan elkaar gestikt worden, kan op verschillende (cosmetische) manieren.

Stikranden in het fietsshirt

Flatlock naden ofwel platgestikte naden. Zijn niet alleen cosmetisch erg mooi maar ook belangrijk voor het draagcomfort van het wielershirt. Deze zijn vaak in alle kleuren verkrijgbaar. De stoffen worden aan elkaar gestikt in plaats van op elkaar wat vaak zorgt voor een dikke stikrand. Ook zorgt een flatlock naad voor een technisch hoogstaand uiterlijk van het fietsshirt. Termen zoals four of three needle stitching geeft de kwaliteit van de platte stiksel rand aan. Des te meer naalden gebruikt worden om het fietsshirt te naaien des te platter de stiksels.

Mouwtjes wielershirt

De mouwen van het fietsshirt kunnen op twee verschillende manieren aan het shirt gestikt worden. De "raglan" mouw is het meest gebruikt bij het maken van een wielershirt. Deze mouw begint vanuit de nek en loopt door naar de oksel. De zogenaamde "set in sleeve" is vanuit een apart schouderstuk direct op de zijkant van het fietsshirt gestikt. De mouw kan hierdoor gekanteld worden om een meer race houding van de wieleroutfit aan te meten.

De mouwen en zijpanden van het wielershirt kunnen ook gemaakt worden van lycra. Dus bijna hetzelfde materiaal als waar de broek van is gemaakt. Stretch mouwtjes aan het wielershirt zorgen voor een goede pasvorm vanwege de hoge rekbaarheid van het materiaal. Een professionele en racy look van het custom wielershirt is het resultaat.

Rits in het wielershirt

De weggewerkte ritsen (hidden zipper) zijn enkel in ¾ afstand van het fietsshirt oppervlak te verkrijgen. Belangrijke sponsor uitingen op het fietsshirt, die niet onderbroken mogen worden door een dikke rits, kan een goede reden zijn om gebruik te maken van een hidden zipper ofwel weggewerkte rits in het fietsshirt.

Met een weggewerkte rits kan altijd een smallere rits worden gebruikt, omdat deze maar ¾ lang is en de onderkant altijd vast genaaid zit. Met een volledige rits moet toch een zwaardere rits in het wielershirt gebruikt worden om een langere levensduur te garanderen.

Siliconen gripper

Siliconen grippers aan de onderzijde van het fietsshirt moeten ervoor zorgen dat het fietsshirt niet omhoog zal kruipen. De zithouding is bij iedere wielrenner of mountainbiker verschillend waardoor het fietsshirt niet altijd op de ideale plek zal blijven zitten. Vooral in combinatie met rugnummers zal deze optie ideaal zijn. Ook blijven de zakjes van het fietsshirt beter gepostioneerd met een siliconen gripper.

Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: wielerkledingontwerpen.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: wielerkledingontwerpen.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439