Een fietsbroek laten maken

Goede wielerkleding staat of valt met de kwaliteit van de fietsbroek en de zeem. De fietsbroek is gemaakt van het materiaal powerlycra. De meest duurzame en elastische stof in zijn soort. Met een enorme slijtvastheid voor het zitvlak en vormvaste stretchende eigenschappen geeft het de fietsbroek een goede kwaliteit.

fietsbroek laten maken

Witte broeken worden uitgerust met een Shield materiaal zodat door de fietsbroek niet doorheen gekeken kan worden.

 

De fietsbroek en Lycra

 

De dikte van het materiaal van de wielerbroek is aangegeven in gram per m2. Een goede kwaliteits fietsbroek is minimaal gemaakt van 200 gram per m2 lycra. De fietsbroek voelt hierdoor stevig en sterk aan en is absoluut slijtvast. Prints blijven hierdoor prachtig op de wielerbroek zitten.

Voor het zitvlak van de fietsbroek is het absoluut aan te raden een kleurvaste lycra te gebruiken. De wrijving van de fietsbroek tussen het fietszadel en het zitvlak heeft de hoogste piekbelasting van het fiets kleding pakket. Houdt daarom tijdens uw ontwerp fase van uw custom fietskleding rekening met een soms licht afwijkende kleur voor het zitvlak. De kleuren voor kleurvaste lycra zijn vaak beperkt. Stel uw kleur in de fietsoutfit af op de kleur van de opties die gebruikt kunnen worden voor het zitvlak van de fietsbroek. Het zitvlak kan bedrukt worden, echter komt dit de duurzaamheid van de fietsbroek niet ten goede. Ook bestaat de kans dat de fietsbroek af zal geven op het fietszadel.

De fietsbroeken kunnen verschillende vormen van panden hebben. Dit hangt af van het gewilde wielerkleding ontwerp. Het pand of paneel zijn de delen waarvan een fietsbroek is opgebouwd.

 

Bib short


Met de term BIB short is aangegeven dat de fietsbroek bretels heeft. Een fietsbroek dat geen bretellen heeft kan onmogelijk de zeem tijdens het fietsen op de juiste plaats houden. Dus ook voor dames raden wij altijd een BIB short aan.

  wielerkleding zeem

Als optie kunt u kiezen voor een top zeem zoals u ze kent uit de betere koersbroeken. Er bestaan ook dames specifieke zemen veelal iets smaller en korter uitgevoerd dan die u vindt in een heren wielerbroek.

Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: wielerkledingontwerpen.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: wielerkledingontwerpen.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439