Materialen custom fietsbroek

Fietswinterbroek van Superroubaix

 

superroubaix in fietswinterbroek

 

De term superroubaix bent u op deze site al vaker tegengekomen. Dit is namelijk de beste stof voor het maken van een winter fietsbroek. De isolerende werking is met super roubaix van hoog niveau. Het draagcomfort is door de elasticiteit zeer aangenaam. Super roubaix is ademend en niet winddicht.

Vanwege de warme voering en de dikte van de stof is superroubaix echt een winterstof en bruikbaar bij temperaturen rond het vriespunt tot 10 graden Celsius. De enorme slijtvastheid onderscheid superroubaix van zijn imitatie stoffen die vaak ook een minder isolerende werking hebben. Vochtregulatie is ook van belang voor een winterstof. Een fietswinterbroek gemaakt van superroubaix is te herkennen aan bovenstaand label.

 

Lycra en Power Lycra in een zomer fietsbroek

lycra fietsbroek

Zomer fietsbroeken, beenstukken en armstukken worden veelal gemaakt van het Lycra materiaal. Lycra is een materiaal met enorme stretch mogelijkheden en is ook vormvast. Het zal dus altijd terugkomen in de juiste vorm. De dikte van Lycra word aangegeven in het aantal gram per vierkante meter. Een geschikte dikte voor een fietsbroek is dan ook vanaf 190 gram. Lichtere lycra’s zullen doorschijnen en beschadigen bij intensief gebruik. Vraag bij het laten maken van uw fietskleding naar de dikte van de Lycra fietsbroek. Ook bij fietsbroeken is vochtregulatie minder van belang. Maar eigenschappen als bewegingsvrijheid en slijtagevast is van een hoger belang. Tegenwoordig wordt een lichtere variant van lycra ook vaak gebruikt in een fietsshirt als cosmetische afwerking in de mouwen of als zijpandvan het wielershirt. Door de stretch zal het wielershirt een betere pasvorm hebben. Echter worden er concessies gedaan op de vochtregulatie.

 

Volledig beprinte fietsbroek

Bij het volledig beprinten van een fietsbroek en bij het gebruik van grote witte stukken in uw ontworpen fietsoutfit zal een zwaardere lycra gebruikt moeten worden. Een veelal gebruikte naam hiervoor is Shield. Shield zorgt dat het doorschijnen van de beprinte fietsbroek niet mogelijk is. Ook is het meer slijtvast dan een standaard lycra en zal de print langer mooi zijn. Het is echter nog steeds aan te raden om voor het zitvlak van een eigen design fietsbroek een kleurvaste lycra te gebruiken. Dit betekend dat de polyester garen al gekleurd zijn voordat er een stof van is geweven. Een volledig beprinte fietsbroek zal altijd onderhevig zijn aan slijtage zoals wrijving tussen het fietszadel en het zitvlak (zeem). Het volledig bedrukken van fietskleding geeft altijd minimale kleurverschillen.

full custom print

Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: wielerkledingontwerpen.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: wielerkledingontwerpen.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439