Materialen custom fietsshirt.

Een fietsshirt kan gemaakt worden uit diverse materialen die hun eigen technische eigenschappen hebben. Voor een zomer wieler outfit zijn de eigenschappen vocht regulatie, uv bestendigheid en vormvastheid van belang. Ook in hoeverre uw custom print op het wielershirt zal standhouden is afhankelijk van het soort stof dat in het fietsshirt gebruikt zal worden. Hieronder vind u de meest gebruikte materialen voor de fietsshirts met daarbij hun belangrijkste eigenschappen. Vraag naar deze stoffen tijdens uw aanvraag voor custom eigen ontworpen fietskleding.

 

Coolmax

Coolmax in fietsshirts combineert speciale polyester vezels met natuurlijk katoen voor een optimale vochtopname. Door een open weefstructuur van het materiaal kan door rijwind tijdens het fietsen transpiratie afgevoerd worden en zal verdampen. Met een droog gevoel tijdens zware inspanningen als gevolg. Coolmax werd in 1986 uitgevonden en is nog steeds een toonaangevende veel gebruikt materiaal.

coolmax fietsshirt

Maguey

Veelal gebruikt door Italiaanse kleding fabrikanten. Maguey is een zacht materiaal gemaakt van polyester dat zacht op de huid is. Maguey wordt alleen gebruikt in fietsshirts met een korte mouw. Door het druppel design van de buitenste laag ontstaat een goede ventilatie binnenin het materiaal wat zorgt voor een optimale vocht regulatie.

 

Summertime special

Summertime special is een materiaal van polyester gebruikt voor fietsshirts. Dit materiaal garandeert een zelfde werking als bovenstaande materialen echter met een meer fijnere verwerking van het polyester met als resultaat een bijzonder zacht aanvoelende stof.

 

Materiaal custom winter fietsjack

Een winterjack voor op de fiets kan gemaakt worden van diverse materialen. Winddicht en toch ademend is een combinatie die bij veel stoffen in fietskleding niet samen gaan. Daarom worden verschillende stoffen en materialen tegen elkaar gelamineerd die ieder hun individuele eigenschappen meenemen. Een goed fietsjack kan hierdoor toch warm en winddicht zijn met ademende eigenschappen. Door het lamineren van diverse lagen word het materiaal opgebouwd. Een zware winterjas zal uit drie lagen bestaan. Het winddichte materiaal, een vocht absorberend materiaal en een isolerende stof.

fietsjack winter

 

Bioracer's Pixel 75 en Pixel 100

 bioracer pixel


De toonaangevende fietskleding fabrikant Bioracer introduceert een vernieuwd materiaal om fiets winterjacks uit te maken. Opgebouwd uit drie lagen zorgt de winterstof Pixel voor een isolerende laag een winddichte laag en een reflecterende laag. Voor de ultieme veiligheid en winddichtheid. Winddichtheid van het materiaal bestaat uit 2 opties. Keuze uit 75% of 100% winddichtheid van het fiets winterjack.

 

Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: wielerkledingontwerpen.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: wielerkledingontwerpen.nl in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439